Efectele probioticelor asupra sanatatii organismului

Suplimentarea organismului cu probiotice pentru a ajuta sănătatea generală a fost subestimată, inclusiv de medicina alternativă. Adevărul este că bacteriile din tubul digestiv influențează nu doar starea de sănătate a corpului, ci și pe cea a minții.

În tractul gastro-intestinal exista intre 400 și 500 de specii de bacterii.

Bacteriile probiotice participă la mai multe funcții ale organismului, nu doar la digestie. Ele activează reacțiile sistemului imunitar ale organismului activând celulele „T”.

Bacteriile „bune” trebuie să fie răspândite în procent de 85% la nivelul florei intestinale, 15% fiind de natură patogenică. Două treimi sau mai mult din sistemul imunitar funcționează în mod corespunzător după acest criteriu.

10 beneficii de retinut

1. Întăresc imunitatea organismului

2. Imunitatea care este transmisă bebelusului prin intermediul laptelui de mamă crește dacă aceasta consumă probiotice înainte și/sau în timpul sarcinii.

3. Probioticele pot inversa procesul următoarelor afecțiuni: ulcer, sindromul colonului iritabil, boala Crohn, colicii ulceroși, inflamarea colonului și alte inflamații ale intestinului care sunt produse din cauza insuficienței de probiotice.

4. Boala celiacă sau simptomele de sensibilitate la gluten pot fi ameliorate de probiotice.

5. Mâncărurile procesate și alimentele cu puține fibre permit bacteriilor patogene sa „copleșească” bacteriile bune și afectează funcția colonului.

6. Dezechilibrul procentual al bacteriilor din intestine (85/15) poate duce la infecții precum candida.

7. Echilibrul corespunzător al bacteriilor din flora intestinală ajută și la prevenirea cancerului prin hrănirea enzimelor care inhibă producerea tumorilor în corp.

8. Ajută organismul să combată efectele negative ale radiațiilor (X-ray CT scans) de la nivelul intestinelor.

9. Organismele modificate genetic sunt folosite la multe alimente procesate, antibioticele se găsesc deseori în carnea care nu este organică și în multe alte produse. Ambele tipuri de substanțe distrug bacteriile „bune” din organism, fiind necesar un aport suplimentar de probiotice în cazul consumului de produse nesanatoase.

10. Joacă un rol important în prevenirea răcelii și a gripei.

1 plic /zi
Pediakid Probiotiques 5M, 5 miliarde de probiotice/ plic

Dacă aveți probleme cu stomacul, precum starea de iritabilitate de la antibiotice, răul de călătorie, colonul iritabil căutați probioticele care contin lactobacillus acidophilus, lactobacillus GG și Lactobacillus coagulanți.

În cazul eczemelor studiile au arătat că lactobacillus acidophilus este specia de bacterii cea mai eficientă, mai ales la copii.

Pentru prevenirea răcelii și a gripei, în rezultatele studiilor, se recomandă să consumați lactobacillus acidophilus, lactobacillus casei sau bifidobacterium lactis.

În prevenirea și/sau ameliorarea infectiilor urinare sau vaginale, ca rezultat al unui tratament cu antibiotice, este recomandat să folosiți lactobacillus coagulanți, lactobacillus reuteri sau lactobacillus rhamnosus.

RECOMANDĂM: Pediakid Probiotiques 5M