Lavanda – beneficii si proprietati

Lavanda este o planta aromatica cunoscuta si utilizata inca din antichitate. De secole, oamenii  o adora pentru aroma si frumusetea acesteia.  Mai tarziu insa, s-au constatat si efectele antidepresive si sedative ale plantei.

Beneficiile medicale ale lavandei includ: capacitatea sa de a elimina tensiunea nervoasa, calmarea durerii, dezinfectarea pielii, intensificarea circulatiei sangelui si tratarea problemelor respiratorii.

Florile contin ulei volatil principalul component fiind linaloolul. Mai contine alti alcooli – cum este geraniolul, nerolul, lavandulolul –bornel, tanin, cumarine, principii amare, raşini, pectine.

Asupra sistemului nervos, uleiul de lavanda are un efect calmant, ceea ce-l face un tonic excelent pentru nervi, ajuta in tratarea migrenei, durerilor de cap, anxietatii, depresiei, tensiunii nervoase si stresului emotional. Aroma racoritoare elimina epuizarea nervoasa si nelinistea, crescand activitatea mentala.

Lavanda induce somnul si, prin urmare, este adesea recomandat pentru insomnie.

De asemenea, planta cu flori albastre este un remediu excelent pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv cele cauzate de muschi incordati, dureri musculare, reumatism, entorse, dureri de spate si lumbago.

Florile de levantica prezinta proprietati sedative la nivel central, spasmolitice, colagoge si carminative, antioxidante datorate acidului rozmarinic si derivatilor flavonici prin inhibarea lipidperoxidarii, hipotensive, cicatrizante.

Utilizarea interna a florilor de levantica este aprobata de toate comisiile de specialitate, in tratamentul tulburarilor minore ale somnului la adulti si copii, tulburari nervoase, meteorism, spasme de diferite etiologii, inflamatii acute sau cronice ale cailor respiratorii superioare.

Recomandam cu drag produsul nostru cu continut de lavanda, roinita, flori de portocal, maghiran, paducel, magneziu si fosfor, Pediakid Sommeil sirop care faciliteaza adormirea usoara si evita trezirile nocturne.

Pediakid Sommeil, sirop pentru somn copii
Pediakid Sommeil, sirop pentru somn copii