Imunitatea la copii -fragila, are nevoie de ajutor uneori

A venit sezonul rece si automat s-a tras semnalul de alarma pentru mamicile protectoare. Bebelusii lor trebuie sa isi activeze scutul impotriva frigului si a bolilor. Aici intervine sistemul imunitar al celui mic, „super-eroul” care il introduce in colectivitate (cresa, gradinita, scoala)si il ajuta sa treaca peste schimbarile bruste de sezon si de mediu.

Iata cateva sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar al bebelusilor.

Mamicile trebuie sa stie ca pentru ca a-i proteja pe cei mici trebuie sa ajute la construirea sistemului imunitar al acestora prin asigurarea unei alimentatii echilibrate si a unui program care sa imbine miscarea cu o odihna suficienta.

Un mijloc de intarire a sistemului imunitar la copii este asigurarea contactului cu lumina soarelui si a aerului curat. Un copil sanatos, cu o imunitate solida, este un copil care inspira aer curat zilnic. De aceea, mamele trebuie sa stie ca nu trebuie sa il trateze ca fiind intr-un glob de sticla, copilul trebuie sa fie implicat in activitati fizice care sa-i stimuleze circulatia sangelui, si implicit a celulelor sistemului imunitar. Astfel, copilul va avea pofta de mancare si se va odihni foarte bine.

Evitaţi alimentele procesate pentru ca acestea suprimă imunitatea naturală a organismului si asigurati-i o hrana sanatoasa, bogata in fructe si legume proaspete, mai ales cele bogate in vitamina C pentru ca stimulează sistemul imunitar, susţinand organismul în lupta împotriva gripei şi răcelii. Pe langa aportul de vitamine pe care copilul il ia din hrana zilnica, pentru creşterea imunităţii, ii poti oferi copilului, la recomandarea medicului pediatru sau a farmacistului o formula de imunitate cu echinaceea, afine, catina, macese, laptisor de matca, propolis, care optimizeaza functionarea mecanismelor de autoaparare si regenerare a tesuturilor. pediakid-imunitate

Inlocuiti preparatele procesate si dulciurile cu surse de vitamina C (citrice, mere, patrunjel, rosii, ardei, piersici, fructe de padure), vitamina A din morcovi, vitamina E din uleiuri vegetale si incercati sa le prezentati intr-un mod cat mai interesant, sa ii implicati in descoperirea avantajelor oferite de hrana consumata.
Intarirea sistemului imunitar al copiilor constituie un proces evolutiv, de durata, care ii responsabilizeaza pe parinti si ii implica in dezvoltarea armonioasa a celor mici.