Jurnalul de Endocrinologie Clinică şi Metabolism (Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism) a publicat un articol în martie 2010 referitor la un studiu care dovedeste legătura dintre deficitul de vitamina D3 și grăsimile stocate în organism.
Acest lucru susţine teoria prezentată cu mulţi ani în urmă de către NaturalNews, conform căreia „razele soarelui facilitează pierderea grăsimii din organism. Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care acest fenomen al pierderii grăsimiii operează în corpul uman.”
Autorul principal al studiului realizat în 2010, Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sănătate al Universităţii McGill susţine că „Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar.”.
Rezultatele cercetătorilor au arătat că un procent de 59% de populaţie suferă de deficitul de vitamina D. De asemenea, aproape 25% din persoanele participante la studiu au prezentat un nivel extrem de scazut al vitaminei D în organism.
Activatorul sistemului imunitar
Cercetările conduse de Profesorul Carsten Geisler de Departamentul Sănătăţii, Imunologiei şi Microbiologiei Internaţionale de la Universitatea din Copenhaga, au relevat că vitamina D activează sistemul imunitar prin „armarea” celulelor T astfel încât acestea să combată infecţiile.
Studiul a demonstrat că în lipsa vitaminei D, celulele T ale sistemului imunitar rămân dormante, oferind o protecție infimă sau neprotejând deloc organismul împotriva invaziei microorganismelor şi virusurilor. Vitamina D face ca celulele din sânge să identifice și să distrugă virusii și bacteriile dăunătoare din organism.
Experții ne atenţionează: vitamina D activează sistemul imunitar din punct de vedere biochimic. De exemplu, dacă la începutul sezonului rece aveți deficit de vitamina D sistemul dvs. imunitar va fi mai slăbit, organismul fiind mai predispus la gripe. Persoanele care petrec mai mult timp în spaţii închise sunt mai expuse la dezvoltarea unei deficienţe cronice de vitamina D.
Descoperirile care fac puntea de legătură între vitamina D și întărirea sistemului imunitar au fost publicate în „Imunologia Naturii” (Nature Immunology).
În comentariile cercetătorilor pe marginea studiului se menţionează faptul că „Oamenii de ştiinţă ştiau de foarte mult timp că vitamina D este importantă pentru absorbţia calciului şi că această vitamină a mai fost implicată în boli precum cancerul şi scleroza multiplă, dar ceea ce nu au realizat este faptul că vitamina D este crucială pentru activarea sistemului imunitar – lucru care ne este clar acum.” (Sursa: UK Telegraph).
NaturalNews spune: „CDC şi WHO au ignorat complet această cercetare, altfel ar fi recomandat vitamina D pentru combaterea epidemiei H1N1 în locul injecţiilor de vaccin. Vitamina D ar fi fost mult mai eficientă (şi mai puţin constisitoare) în lupta împotriva epidemiei decât vaccinurile, mai ales că aceste vaccinuri nu îşi exercită efectul doar în cazul unei reacţii din partea sistemului imunitar, iar pentru această reacţie prezenţa vitaminei D este indispensabilă în organism! Şi pentru că vaccinurile prezintă efecte secundare nedorite, precum afecţiuni grave neuorologice într-un număr redus de cazuri, singurul efect secundar al vitaminei D este că previne apariţia a 77% din cazurile de cancer.”
Recomandam: Pediakid Vitamina D3 Naturala

Pediakid