Beneficiile uleiului de peste pentru copii

omega3Elementul care se găseste în uleiul de peste si este foarte apreciat, Omega-3, a fost adaugat în formulele suplimentelor pentru copii de câțiva ani. Întrucât membranele celulelor din creier sunt constituite în principal din lipide, devine foarte logic ca buna lui funcţionare la copil este dependentă de aportul unor cantităţi corecte din aceste „cărămizi ale inteligenţei”

Cercetările din domeniul medical susțin în continuare acest beneficiu al uleiului de peşte pentru organism.

Studiul celor de la NaturalNews a demonstrat că bebeluşii ai căror mame au consumat batoane de cereale cu conţinut a 300mg DHA (Acid Docosahexaenoic, cel mai important acid gras Omega – 3 din creier) de 5 ori/săptămână au răspuns mai bine testelor la care au fost supuşi când aveau 9 luni, comparativ cu copiii ai căror mame au mâncat batoane cu efect placebo. În acest caz este imperativă alăptarea copilului pentru a beneficia de efectele aportului de DHA.

Dr. Alex Richardson, un neurolog de la Oxford University, a observat în urma testelor efectuate ca mulți copii care aveau tendinţe de ADHD, precum şi dislexie, au prezentat niveluri mai scăzute ale anxietăţii şi ale tulburărilor de comportament, crescând totodată capacitatea de concentrare. Ea a remarcat aceste rezultate după 3 luni în care copiii au consumat ulei de peşte.

Bineînțeles, peştele nu este pe gustul tuturor, dar există suplimente pentru copiii pretentioşi. Dr. Richardson avertizează părinții să fie atenți când doresc să achiziţioneze aceste suplimente. El menţionează că ar trebui să se aleagă suplimentele care au o cantitate mai crescută de EPA, mai degrabă decât DHA deoarece EPA (Eicosapentaenoic acid, un alt acid gras Omega-3) tinde să aibă o acţiune mai eficientă. Anumite suplimente ascund gustul de peşte, fapt care nu este bine agreat de cei mici.

Consumul de peste sau suplimente cu ulei de peste ajută la eliberarea de hormoni, mai ales după ce copilul a mâncat fast-food. Mâncarea de tip fast-food alterează procesul de secreţie a hormonilor după masă, care în mod normal protejează neuronii. Omega-3 restabileşte funcţia normală intervenind în producerea de molecule inflamatorii, suprimând trigliceridele şi restabilind factorii de creștere ai neuronilor la normal.

Studiile au relevat că excesul de grăsimi şi zahăr alterează secreţia hormonală de după mese care protejează şi stimulează dezvoltarea neuronală. (Aceşti hormoni sunt impiedicaţi să treacă în creier de creşterea moleculelor inflamatorii din circulaţie precum şi de hipertrigliceridemie). Echipa de cercetare a descoperit că acizii grasi de tip Omega 3 restabilesc funcţionarea normală prin scăderea producerii de molecule inflamatorii şi a nivelului de trigliceride, cu revenirea la normal a metabolismului cerebral.

Cea mai potrivită metodă de a oferi copiilor beneficiile uleiului de peşte este sa îl introduceţi în alimentatia sa. Ideal ar fi să le serviţi sardine sau a somon de cel puţin 2-3 ori pe săptămână.

Recomandam: Pediakid Omega 3 sirop – supliment natural pentru copii

REFERINŢE:

http://www.naturalnews.com/040567_omega-3_fish_oils_healthy_fats.html#ixzz2xdQwMyUG
http://www.naturalnews.com/044421_fish_oil_kids_health_benefits.html