Cum ii ingrijim parul micutului nostru?

Cum ingrijim parul bebelusului?

 

Pentru ca in primele luni de viata mamicile au multe neclaritati cu privire la aspectele referitoare la modul de ingrijire al micutilor, semne de intrebare poate ridica si ingrijirea parului bebelusilor, acesta constituind un subiect controversat pentru orice mamica incepatoare. Si desi majoritatea problemelor legate de parul micutilor sunt determinate de schimbari normale si necesare dezvoltarii bebelusului, este important sa stabilim principalele aspecte si cauze ale ingrijorarii mamicilor.

Intai de toate, mamicile trebuie sa stie ca parul de bebelus (cel cu care se naste) poate fi foarte “inselator”, si asta pentru ca nu reflecta deloc aspectul viitoarei podoabe capilare a copilului. Astfel, unii bebelusi se nasc cu doar cateva suvite de par, altii fara par sau dimpotriva, cu foarte mult par, unii trec de la o culoare la alta in cateva luni. Cu toate acestea, se poate spune ca abia dupa varsta de trei ani iti poti da seama de culoarea si textura parului celui mic. Multe mamici se ingrijoreaza atunci cand observa ca bebelusului lor ii cade foarte rau parul sau chiar ramane fara par. Acest lucru se intampla tuturor copiilor, fiind absolut normal, caderea parului nerepezentand un motiv de ingrijorare.

Scalpul bebelusului

In ceea ce priveste sanatatea parului bebelusului, cel mai important element il constituie scalpul, pentru ca in momentul in care scalpul prezinta anumite pete sau pielea este decutamata, ese indicat sa consulti un medic pediatru. Si pentru a avea un scalp sanatos, trebuie ca spalarii parului sa i se acorde o deosebita atentie. In acest sens, mamicile trebuie sa evite spalarea prea deasa si implicit sa evite aplicarea abundenta a samponului pentru a nu usca sau irita scalpul. De aceea, cei mici au nevoie doar de un sampon natural, fara alte produse cosmetice sau practici traditionale, cea mai cunoscuta fiind rasul in cap, care se spune ca ar determina indesirea parului si intarirea radacinilor firului de par. Referitor la acest mit, parintii trebuie sa stie ca de fapt acest tuns la zero al copilului nu detemina structura si aspectul parului. Astfel, prin aceasta practica, parintii nu fac altceva decat sa ii indeparteze “parul de bebelus”, care ar fi cazut in mod natural, dand voie “parului real ” sa creasca. Si pentru a evita amgirea parintilor, trebuie precizat faptul ca singurul factor care determina caracteristicile parului celui mic este cel genetic, dat de numarul de foliculi cu care se naste fiecare om, numar care nu se schimba in urma tunsorilor sau a aplicarii acestor metode traditionale.

Pentru o ingrijire corespunzatoare a parului copilului nu trebuie exagerat cu folosirea produselor cosmetice, mai ales in primele luni de viata, cand un simplu sampon natural, cu fara prea multe ingrediente fiind suficient.

Totodata, sanatatea firului de par este determinata si de alimentatia copilului, o alimentatie deficitara, lipsita de vitamine cauzand caderea sau fragilitatea acestuia. In sens invers, aspectul parului poate duce la identificarea anumitor boli sau a unor carente in alimentatie celui mic. In aceste cazuri, este necesara parerea unui medic pediatru.

Balepou, şampon natural cu actiune preventivă – SOLUTIA NATURALA PENTRU A LUPTA CONTRA PADUCHILOR