Copii, in plina forma!

Să creștem sănătos, e natural!

Este vital să le furnizăm copiilor noştri o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru ai ajuta sa-şi atingă din plin potentialul de creştere. Deprinderea unor bune comportamente alimentare şi exercițiul fizic  conditioneză dezvoltarea lor nu numai pe timpul copilariei, dar şi ulterior ca adulți.

O alimentație echilibrată la copil, un obiectiv nu tocmai uşor de atins

Dificil, pentru că, copii nostrii, în permanentă evoluție, frecvent îşi schimbă preferințele. Adoră azi un meniu, data următoare îl detestă… Aceste schimbări fac parte din procesul lor normal de învățare şi autonomie. Care trebuie respectat pentru a evita crearea de blocaje sau de conduit alimentare excesive. Pntru a încuraja adoptarea  unor obiceiuri alimentare sănătoase începând de la o varstă fragedă, este necesar să  punem în practică cateva reguli de bază: să mâncăm cu familia, să preparăm meniuri şi gustări variate, să dăm exemplu personal  de a mânca variat. Implicații pe cei mici în alegerea şi preparea felurilor de mâncare, şi în mod special, evitați discuțiile în contradictoriu legate de mâncare.

Nevoi de energie şi elemente nutritive particulare:

Fiecare copil creşte în ritmul lui, însă toți copii au nevoie de a absorbi cantități mari de energie, pentru a face față atât efortului de creştere, cât şi faptului că  devin tot mai activi. De aceea, mesele lor trebuie să fie lejere şi frecvente, bogate în energie şi elemente nutritive: proteine, glucide, lipide (denumite şi macronutrimente).

Fructele şi produsele lactate ocupă un loc important în cazul unei alimentații sănătoase.

Nu trebuie să uităm că, în plus față de nevoile energetice,  alimentația trebuie să fie fie bogată şi în micronutrimente, respectiv vitamine, minerale, acizi graşi esențiali, ale căror prezență este indispensabilă metabolizării macronutrimentelor  şi  bunei funcționari a organismului. Mai ales datorită faptului că o mare parte dintre acestea nu pot  fi sintetizate de organism.

În marea majoritate a alimentelor preferate de copii conținutul de micronutrimente este redus, de exemplu feculentele, preferatele copiilor sunt foarte sărace vitamine, minerale şi oligoelemente.

Fără să mai adăugăm faptul că multe din micronutrimente sunt distruse de metodele actuale de prelucrare, preparare, conservare.

 

Să-i ajutăm să se dezvolte sănătoşi

Trăim într-un context paradoxal, în care, în ciuda abundenţei de fructe şi legume, numeroşi copii riscă să fie expuşi la un deficit de vitamine și oligoelemente, datorită unei alimentații dezechilibrate.

Atunci când micile dezechilibre nutiționale se instaleză, deşi pot scăpa mult timp neobservate, echilibrul fiziologic organismului este perturbat și pot apărea tulburări lipsite de gravitate iniţial, cum ar fi nervozitate, insomnii, scaderea imunității, dar care dacă nu sunt compensate pot influența dezvoltarea organismului, la o vârstă la care nevoile sunt atât de importante.

Ingredientele, dozajele și formulele suplimentelor alimentare Pediakid sunt alese cu grijă de o echipă de experți în nutriție și tehnologie, pentru a raspunde nevoilor particulare de siguranță specifice copiilor, și înglobează cele mai recente progrese știintifice în domeniu.